JORDENS JUL - julkonsert med Gamelikören

Gamelikören 2018

- kööri Stadista


Gamelikören är en blandad kör som grundades i januari 2015 och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Gamelikören har under sin relativt korta existens hunnit ge ett flertal konserter, deltagit i PangSÅNGFesten 2017 och har samarbetat med körer som Furorna, Borgå pensionärskör, Ekenäs pensionärskör, Gillekören och Årgångssången.

Jordens jul 2018

Gamelikören ger för andra året i rad sin julkonsert i Mejlans kyrka. Uppmuntrad av senaste års succé har kören i år glädjen att presentera en på alla sätt jordnära och tillika universell julkonsert. Årets konsert ges tillsammans med sångsolisten Andrea Eklund och pianisten Staffan Strömsholm. Dessa fördomsfria och redan etablerade unga musiker musicerar nu för första gången tillsammans med Gamelikören. På konsertprogrammet står ett urval traditionell julmusik kombinerad med några globala julpärlor. Gamelikören har som mål att ständigt utmana sig själv och sina åhörare och årets julkonsert presenterar därför julmusik med varierande och stimulerande budskap. Musik som på olika sätt och med olika medel får oss att stanna inför julen som väsen. En stund för reflektion över hur jorden begår sin jul. Över hur julens budskap på så många olika sätt är aktuellt just idag. Hur det berör den enskilda människan men också hur den lägger sig över jorden som en matta och påminner oss om våra globala utmaningar. Konserten dirigeras av Gamelikörens musikaliska ledare Håkan Wikman.

Välkommen med!
Gamelikören övar varannan tisdag i Berghyddan kl. 12-15 och övningarna börjar med kaffe och mingel klockan 12. Vi tar gärna in i synnerhet några goda altar och basar så här i början av terminen. Välkommen med, både du som tidigare sjungit eller som är intresserad av meningsfull sång dagtid. Adressen är Gammelstadsvägen 3, Helsingfors.

Vårterminen inleder vi tisdag 22.1.2019 kl. 12 med övning i Berghyddan. Vi tar i synnerhet in sopraner men även andra intresserade ska kännas sig välkomna att komma och följa med en övning. Vi hoppas att Gamelikören kunde vara något för just dej!

Tillbakablick
Under vårterminen 2018 medverkade Gamelikören vid Föreningens dag i Berghyddan den 5 februari och företog i mars en resa till Laulasmaa i Estland för en tre dagar lång körperiod. I april deltog kören i pensionärskören Furornas 25-årsjubileum och i maj gav kören sin årliga vårkonsert i Riddarhuset med temat Topelius 200 år. I början av augusti gav Gamelikören sin första sommarkonsert Till skären! ute på Pellinge och begick en härlig sångarsits invid havet efter konserten. 

Vill du veta mer innan du kommer får du gärna kontakta vår informatör Mervi Pyykkönen på 040 538 7786 eller pyykkonen.mervi (at) gmail.com


MANSKÖREN GUBBRÖRAN

Ett stycke historia skrevs i Berghyddan på tisdag 18 september 2018. Då samlades Manskören Gubbröran till sin första övning. Kören har som målsättning att med sång och muntration förgylla tillställningar som moderkören Gamelikören ordnar. På Manskören Gubbrörans repertoar finns redan nu ett par serenader samt en magnifik dryckessång. Körens repertoar kompletteras kontinuerligt och sin egentliga debutkonsert kommer kören att ge i december 2018. Manskören Gubbröran mönstrar idag 18 sångare och leds av Gamelikörens musikaliska ledare Håkan Wikman. 


 

@gamelikoren

 

Gamelikören på Facebook